Inštitut na Facebooku

Izobraževanje za vaditelje joge smeha 2022 Ljubljana napovednik

Izobraževanje za vaditelje joge smeha 2022 Ljubljana napovednik

Izobraževanje za vaditelje   Izobraževanje bo potekalo 18. in 19. februarja2023 v Ljubljani. Povezava do programa  

Zaključek leta

Zaključek leta

Smejalne  delavnice ob zaključku leta so lahko odlična izbira, da z njimi zelo popestrite vzdušje hkrati pa dobijo znanje kako lahko smeh...

4. praznovanje svetovnega dneva smeha

"Vsako prvo nedeljo v mesecu maju se od leta 1998 po vsem svetu praznuje svetovni dan smeha. Tokrat smo ga že 4. zapored praznovali v Kopru v organizaciji Zavoda skupek modro aktivnih, Kluba joge smeha Koper, Občine Koper in Mednarodnega inštituta za smeh.
Dogodek se je odvijal na Ukmarjevem trgu, kjer nas je pričakalo sonce. Na prireditvi je po grobih ocenah sodelovalo  300 udeležencev,  tako otrok kot odraslih in še dva predstavnika 4 nožnih prijateljev. Program je bil pisan in zanimiv.
Najprej so nas segrele s plesom barvite Ciganke iz Centra aktivnosti Koper led resnosti pa smo prebili z nekaj kratkimi uvodnimi vajami smeha.
Voditeljici programa Karmen Pribac, ki vodi klub joge smeha Koper in Simona Krebs, direktorica Mednarodnega inštituta za smeh sta predstavili pomen smeha za zdravje in počutje, strokovno delo inštituta za smeh, povzele pretekle dogodke in nato je Simona Krebs predstavila slovenskega zmagovalca v smehu za leto 2013 Bojana Schvarca in drugo uvrščeno Karmen Pribac, ki sta predstavila prašičji in vražji smeh.

1000x200-koper 2014
Ker je joga smeha ali smejalna terapija pomembna za vse generacije smo tokrat posebej vključili predstavitev pravljične joge smeha za najmlajše, ki jo je čudovito odvodila Patricija Verbole iz Hiše smeha in voditeljica kluba joge smeha v Ljubljani. Jogo smeha je odvodila skozi zelo lepo pravljico v katero je vključevala elemente klasične joge smeha ter tako naredila vadbo zabavno in zanimivo za otroke. K otrokom je pritegnila tudi psičko ovčarko, ki je nenehno sodelovala med nami, malce bolj zadržani pudeljček, pa je opazoval dogajanje iz strani.
Program smo nadaljevali z jogo smeha za odrasle. Simona Krebs je povedala da imamo v Sloveniji zelo strokovno znanstveni pristop k jogi smeha ali smejalni terapiji, da sodelujemo s strokovnjaki, da smo člani Integrativne medicine Slovenije, da raziskujemo in da je naš pristop zelo profesionalen kar so nam priznali tudi v svetu.
Vadba joge smeha se izvaja v Sloveniji v domovih starejših, v zdraviliščih, v šolah, vrtcih, podjetjih in tudi v bolnišnici. Sodelujemo tudi z Univerzami in mednarodnimi strokovnjaki.  Nato smo se segreli s pesmijo Pa je le fajn od Srečka Zorka, nato pa je Simona Krebs, mag.zdr.nege, učiteljica joge smeha začela z vadbo in k predstavitvi vaj povabila še vaditelje joge smeha iz vse Slovenije, ki jih je izobrazila. in ki vodijo svoje klube ali vadbe.
Sodelovale so vaditeljice, ki vodijo vadbo smeha v različnih inštitucijah oz klubih:Klub joge smeha Koper (Karmen Pribac), dom starejših Idila (Špela Lubej), Hiša smeha - Mengeš in Ljubljana (Patricija Verbole), Klub joge smeha Celje (Romana Strašek) klub joge smeha iz Mute, ki deluje v okviru društva Sožitje (Darinka Križan Krajnc), klub joge smeha Nova Gorica (Suzana Bolčina), klub joge smeha Kamnik (Zvezdana Bošeska) in še drugi vaditelji, ki so pokazali vaje.
Praznovanje smo zaključili s posnetkom smejočega videa smeha, ki smo ga poslali v svet". Želimo si, da bi naše delo prepoznali v inštitucijah, nas finančno podprli, kajti delovanje izključno z vlaganjem lastnih sredstev in znanja tako v organizacije dogodkov kot je bil ta in raziskave je že dolgo pravi čudež. Inštitut za smeh deluje izključno na osnovi dveh ljudi, ki vztrajno in budno ženeta kolo smeha v Sloveniji naprej: to je človek, ki skrbi za IT in vso ostalo podporo Igor Pohleven in seveda brez entuziazma, volje in vizije direktorice Simone Krebs seveda ne bi šlo. Da je joga smeha ali smejalna terapija učinkovita smo dokazali. Veseli bi bili, da bi delo tako inštituta za smeh, kot delo vseh smejalnih terapevtov po Sloveniji podprle tudi inštitucije.

 


Fotografije iz praznovanja

Posnetek praznovanja

Jezik/Language

Iskanje

Medijski sponzor

spoznajmose

Vstop za uporabnike