Inštitut na Facebooku

Izobraževanje za vaditelje joge smeha 2023 Ljubljana napovednik

Izobraževanje za vaditelje joge smeha 2023 Ljubljana napovednik

Izobraževanje za vaditelje   Izobraževanje bo potekalo 23. in 24. septembra 2023 v Ljubljani. Povezava do programa  

Govor Simone na TEDxLjubljana

Govor Simone na TEDxLjubljana

Govor Simone na TEDXLjubljana Simona je goreča zagovornica reka, da je smeh pol zdravja. V govoru nam razkrije, kako lahko smeh deluje...

Klub Joge smeha Celje predstavlja:

Delavnica Joge Smeha "Povrnimo smeh v življenje"

Trinajstega oktobra smo skupaj s člani kolektiva OŠ Lava v Celju izvedli delavnico JOGE SMEHA. Najprej smo skozi predstavitveno predavanje spoznali ZAKAJ, nato pa v praktični vadbi izkusili KAKO, povrniti smeh v naše življenje.

OS Lava7
Večina udeležencev se je zelo pozitivno odzvala in v sproščeni igrivosti sledila poteku vadbe, ter tako že skozi lastno izkušnjo občutila nekatere od takojšnjih učinkov vadbe joge smeha.
O občutenju medsebojne povezanosti in prebujene notranje radosti je po zaključku pričalo odobravanje in širok nasmeh na obrazih sodelujočih. In tako že ob prvi vadbi! Vsaka naslednja bo, čeprav zopet edinstvena, še bolj sproščena, uigrana…

Vsi si želimo bivati v takšnem odnosu predvsem z ljudmi, s katerimi preživimo v povprečju tretjino dneva. Sami lahko ugotovimo, kako močan vpliv ima ta del na kvaliteto našega celotnega življenja. Odnosi v kolektivu so osnova za veselje in dobro počutje ob opravljanju dela, da lahko tako skupaj ustvarjamo, se dopolnjujemo, izpopolnjujemo, skupaj rešujemo morebitne zaplete, vsaj v tisti meri, ki jo dopušča narava dela…

Za učiteljski poklic je takšna naravnanost zelo pomembna, saj je energija, s katero se posreduje znanje otrokom ključna za njihovo motiviranost in dojemanje slišanega. In ne morem dovolj poudariti pomembnosti vzgleda za učence skozi avtoritativno vlogo učitelja, ki nemalokrat postavlja osnovne smernice v življenju mladostnikov.

Joga smeha je vadba, ki na enostaven in igriv način sprosti in poveže udeležence. S pomočjo vzpodbujevalnih smejalnih vaj prebudi radost, ki je naravno prisotna v vsakemu od nas, skozi očesni stik, pa nas poveže v tem skupnem polju. Nekaj rezultatov je občutenih takoj, ostali se izrazijo kasneje in na mnogoterih področij.

Srčna hvala ravnateljici Marijani Kolenko za povabilo, njeno odprtost ter nenehno prizadevnost k izboljševanju obstoječih zmožnosti delovanja.

 

 

Oglejte si galerijo:U3ZO5

 

Jezik/Language

Iskanje

Medijski sponzor

spoznajmose

Vstop za uporabnike