Inštitut na Facebooku

O MENI

 

simona krebsSem vaditeljica in učiteljica joge smeha z mednarodnim certifikatom, vaditeljica Gibberisha z mednarodnim certifikatom in sem oseba, ki je zaradi svojega nenehnega raziskovanja spoznala veliko plasti življenja in življenjskih situacij ter si s tem pridobila ogromno delovnih izkušenj in izkušenj v odnosu z ljudmi. V marcu 2013 sem zaključila svoj magistrski študij na Fakulteti za zdravstvene vede v Mariboru z naslov magistrske naloge: Joga smeha: orodje za samopomoč ali dopolnilna terapija.

Svojo poklicno pot sem začela kot srednja medicinska sestra, nato kot višja in kasneje diplomirana medicinska sestra. Delala sem v bolnišnici, na patronaži, kasneje sem delala kot turistična vodnica, nato na davčni upravi in zaradi težnje po vedno novih izzivih pristala v podjetju Beiersdorf (Nivea, Hansaplast, Eucerin) kot strokovna sodelavka, nato pa kot vodja ključnih kupcev in kasneje kot manager za strokovna izobraževanja Eucerin. V podjetju sem bila zaposlena 8 let, nato sem zašla v vode marketinga, kjer sem bila produktni vodja v podjetju s prehranskimi dopolnili. Na svoji poslovni poti sem sodelovala s farmacevti, medicinskimi sestrami, zdravniki, ekonomisti, direktorji in poslovnimi partnerji iz tujine.

Moja pot pa ni bila samo poslovno naravnana, kajti zanimalo me je ogromno drugih reči: naredila sem tečaj za Tuina maserko, osvojila Kilimanjaro, prepotovala kar nekaj sveta, hodila po žerjavici, predvsem pa raziskovala.

Leta 2009 sem odprla svoje podjetje Nova nega. Vodim prvi brezplačni klub joge smeha, ki je začel delovati v Mariboru 3. 6. 2010 in ima tedenske vadbe. V Sloveniji je sedaj že 10 klubov joge smeha v različnih krajih. Leta 2011 sem bila v okviru podjetja Nova nega pobudnica in organizatorka 1. mednaraodnega festivala smeha, ki se je odvijal v Mariboru in Ljubljani. Gostili smo goste iz Združenih držav Amerike, Izraela in Avstrije in takrat prvič vzpostavili temelje za znastveno - raziskovalno delo v smehu, saj so na kongresu prvič sodelovali strokovnjaki iz zdravstva, ki so na poljudni način predstavili smeh celotni populaciji. Leta 2011 smo začeli s prvimi strokovnimi raziskavami o vplivu smeha na zdravje.   Leta 2012 sem ob podpori in predlogu kolegov ustanovila Mednarodni inštitut za smeh Maribor, ki je bil skupaj s Fakulteto za zdravstvene vede leta 2012 organizator 2. Mednarodnega kongresa smeha, ki je štel za strokovno izobraževanje pri pristojnih zbornicah (zdravniški, zdravstveni in zbornici delovnih terapevtov) ter 1. slovenskega tekmovanja v smehu (http://kongres.institut-za-smeh.si/). Svoje znanje in izkušnje v smehu širim na izobraževanjih za vaditelje joge smeha z mednarodnim certifikatom, katere tudi organiziram. Predavam na številnih kongresih, srečanjih, delujem na radiu, sem avtorica oddaje Smeh za zdravje, smeh kar tako v oddaji Spoznajmo se na TV Maribor, povezujem se s tujino in ponosna sem na objavo  članka v montrealski reviji The Gazette, kjer je avtor Albert Nerenberg uvrstil Slovenijo v sam svetovni vrh glede raziskav o vplivu smeha. Seveda pa vsega tega ne bi bilo brez dragih kolegov in prijateljev, ki verjamejo v vizijo, še posebej pa ne brez dragega prijatelja Igorja, ki verjame vame in v mojo srčno vizijo osrečiti in nasmejati svet.

 

Smeh je moje življenje.

Jezik/Language

Iskanje

Medijski sponzor

spoznajmose